Macam ni Cara PAW Mat Salleh

*Dengan menjual barang-barang dapur je.

Sekarang ni trend orang menjual di shopee memang ramai. Memang x dinafikan kalau kena dengan permintaan, produk tu memang laju je sale masuk. Tapi dengan saingan yang tumbuh macam cendawan selepas hujan sehingga terpaksa berperang harga dan jual dengan harga murah.

Jangan terkejut kalau tengok sale ribu-ribu tapi untung bersih dalam ratus-ratus je. Tu belum termasuk kos untuk pergi ke pejabat pos dan sebagainya lagi. 

Untuk atasi masalah ni saya ada buat beberapa research macam mana modal kecil boleh untung besar. Hasil research, saya jumpa solusi masalah tersebut dengan menjual produk-produk tempatan yang boleh didapati di pasaraya-pasaraya atau kedai runcit berdekatan dengan kita.

Ebay merupakan platform ecommerce antara yang terbesar di dunia sama macam shopee cuma pelanggan yang kita dapat adalah majoriti dari US. Jangan terkejut jika saya katakan banyak barang-barang yang kita boleh didapati dari kedai-kedai runcit banyak terjual di sana.

Barang-barang seperti kopi, rempah, ikan bilis dan banyak lagi barang-barang dapur yang sudah banyak terjual di eBay. Di bawah ni saya kongsikan beberapa barang yang boleh di jual di ebay dengan modal yang rendah, dan anda masih boleh membuat jualan di ebay jika kena caranya tanpa risau masalah buang harga.


1. Ali Cafe

Ini adalah ebay seller dari Malaysia, sama seperti anda juga masih tinggal di Malaysia tetapi menikmati pendapatan dalam usd. Dia menjual Ali Cafe dan 19 unit telah terjual.

PenafianHasil yang terjual berbeza mengikut seller. 

2. Ikan Bilis

Ikan bilis ni dah terjual 116 unit.

PenafianHasil yang terjual berbeza mengikut seller. 

3. Aji-No-Moto

Aji-No-Moto ni dah terjual 78 unit

PenafianHasil yang terjual berbeza mengikut seller. 

4. YokoYoko

YokoYoko ni dah terjual 933 unit kat eBay Australia

Penafian : Hasil yang terjual berbeza mengikut seller. 

5. Sabun Papaya

Sabun papaya ni dah terjual 135 unit

Penafian : Hasil yang terjual berbeza mengikut seller. 

Dengan hanya menjual barang-barang kerperluan harian sahaja barang-barang tersebut terjual dengan laris.

Banyak lagi barang-barang yang kita boleh dapat dari pasaraya-pasaraya terjual di eBay. Banyak pula kalau nak masukan semua. Kalau anda x percaya, anda boleh pergi ke laman web eBay dan buat carian barang-barang dapur dan keperluan harian di eBay.

Macam mana? Menarikan kalau dapat jual barang di ebay.

Sebenarnya banyak barang-barang dapur dari Malaysia ini yang mempunyai permintaan tinggi di luar negara sana. Kalau tidak, tak mungkinlah seller-seller ebay di atas boleh buat jualan!

Anda boleh jadikan idea ini sebagai batu loncatan yang mudah untuk anda mula berniaga ebay!

Ok... Rasanya cukup setakat ini dahulu sebagai warmup untuk anda dapatkan gambaran mengenai Potensi Jualan Dengan Ebay dengan hanya menjual barang-barang dapur je.

Untuk artikel yang akan datang saya akan share pula bagaimana nak masukan barang-barang yang ingin di jual di ebay serta cara mendaftar akaun di eBay dan juga Paypal.

 

Anda on x on untuk artikel seterusnya?

 

Jika serius on, boleh masukan alamat email dan nama anda di bawah ni untuk saya hantar link artikel seterusnya ke email anda.

error: Content is protected !!

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.